Menu Sluiten

Bekijk hier onze video's

Zijn er bepaalde dingen die niet goed lukken of onduidelijk zijn in de handleidingen? Dan verwijzen we je graag door naar onze video’s. Hierin leggen we het stappenproces heel concreet uit en kan je meteen meevolgen. 

Rusthuizen

Stap 1: Wat je nodig hebt voor de videochat

Eén van de benodigheden om de tools op te zetten is een Gmail-adres. In deze video laten we je zien hoe je zo’n adres aanmaakt. 

Dit e-mailadres wordt gebruikt om de accounts te maken voor de andere tools/programma’s die je nodig hebt voor de videochat. Door zo een algemeen e-mail adres aan te maken, vermijd je dat je met jouw privé gegevens dient te werken en aan te loggen.

Stap 2: Kom in contact met familie via Facebook of e-mail

Maak een Facebookgroep aan. Vervolgens nodig je de families uit om lid te worden van de groep. 

In deze video leggen we uit hoe je dit moet doen. We tonen stap voor stap wat je moet doen wanneer je al een Facebookpagina hebt. Heb je geen Facebookpagina of zelfs helemaal geen Facebook? Geen paniek, ook dat komt aan bod.

Stap 3: Plan een moment met de familie in met Doodle

Zodra de familieleden deel uitmaken van de Facebookgroep, wordt het concreet. Er kan een moment ingepland worden voor een videochat. Dit gebeurt met een tool, Doodle. 

Stap 4: het gesprekje met Zoom

Voor het gesprek zelf heb je een software nodig: Zoom. Dit is een meetingsoftware die vaak gebruikt wordt door bedrijven om videochat op te zetten. Het voordeel van deze software is dat er verschillende mensen aan één meeting kunnen deelnemen.

Extra support nodig?

Liever direct hulp van ons support team? Dan kunnen de rusthuizen contact opnemen met BEEGO. Dit bedrijf helpt de rusthuizen gratis met het opzetten van de tools. Je kan een afspraak maken met studenten die je op het geplande moment verder helpen.

Familie

Stap 1: Word lid van de Facebookgroep

De eerste stap is het zorgen voor een centraal punt waarop het rusthuis kan communiceren met de familieleden van de bewoners. Dit is een Facebookgroep die speciaal hiervoor door het rusthuis is opgezet.

Stap 2: Zorg voor het juiste materiaal en Installeer het juiste programma.

Om het videobellen mogelijk te maken, vragen we wat voorbereiding van jou. Deze voorbereidingen zijn ook door het rusthuis genomen, waardoor het videobellen van hun kant mogelijk gemaakt is.

Stap 3: Plan een moment in om te videobellen

De uiteindelijke planning wordt opgezet via het programma Doodle. Jij als hoofdgebruiker van de familie kan via een Doodle-link in de Facebookgroep, een tijdslot reserveren. 

Stap 4: Het gesprek zelf

Op elke beschikbare computer in het rusthuis staat Zoom geïnstalleerd. Per computer/bewonersgroep is er een unieke Zoom-link. 

Jij als hoofdgebruiker krijgt de link (inclusief meeting ID en paswoord) via e-mail of Facebook toegestuurd. Meerdere familieleden kunnen via dezelfde link deelnemen aan het videogesprek, zolang zij ook Zoom geïnstalleerd hebben op hun computer of smartphone. Op de afgesproken tijd, kun jij het gesprek opstarten.

Extra support nodig?

Liever direct hulp van ons support team? Dan kunnen de familieleden contact opnemen met ons via het contactformulier. Je wordt dan door ons geholpen met het opzetten van de tools.