Menu Sluiten

Download hier de handleidingen

Handleiding voor de familie van de bewoner

Extra uitleg nodig?

Naast onze geschreven handleiding hebben we de verschillende stappen in korte video’s gegoten. Deze leggen stap per stap de installatie van de verschillende tools uit

Welke tools gebruiken we?

Iedereen kan in enkele klikken gratis een G-mailadres aanmaken. Door een algemeen e-mailadres te gebruiken, vermijd je dat je met jouw privégegevens moet werken en inloggen. Het G-mailadres gebruik je om een account te maken op Doodle en Zoom en is ook handig om de afspraken in Doodle op te volgen.

Voor de algemene communicatie tussen het rusthuis en de familieleden voor de opzet van de afspraken en de tools, gebruiken we Facebook. Dit is het minst tijdrovend voor de rusthuizen en makkelijk in gebruik voor de familie. We stellen ook een pakket ter beschikking voor communicatie van de rusthuizen via Facebook.

Voor het maken van de afspraken om te videochatten, gebruiken we Doodle. In deze tool kunnen gemakkelijk agenda’s met beschikbare slots gemaakt worden. Deze worden dan simpelweg gedeeld via een link en zijn dan klaar om in te vullen voor de familie.

Voor het videochatten zelf kozen we voor Zoom. Deze tool wordt door bedrijven in de hele wereld gebruikt om online videomeetings te organiseren. Deze tool is erg gebruiksvriendelijk en snel. Ook is de continuïteit van deze tool gegarandeerd.